Het merk Sony

Wie heeft er nou geen gebruik gemaakt, van een camera of televisie van Samsung. Door het produceren van elektronica producten is het bedrijf Sony groot geworden. Sony produceert nog steeds deze elektronica producten, maar dit is iet de enigste bezigheid. Sony is tegenwoordig ook een hele waardige speler op de markt van mobiele telefonie. Sony heeft het bedrijf opgestart in 1946 Het bedrijf is zich vanaf 2001 bezig gaan houden met de markt van mobiele telefonie. Sony had toen der tijd een partner, waarmee ze de mobiele telefoons uitbracht. Deze partner was genaamd, Ericsson. Samen hebben deze twee bedrijven heel wat mobiele telefoons uitgebracht. De bedrijven waren een samenwerkingsverband gestart. Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Sony koos er in 2011 voor, om het samenwerkingsverband te beëindigen en om alleen door te gaan. Dit is een zeer goede keuze geweest van Sony, aangezien Sony erg succesvol is in deze markt.

Smartphones en abonnementen

Wie kent ze niet, de mobiele telefoons van Sony. Sony heeft in de loop der jaren al heel wat verschillende toestellen uitgebracht. Van simpele mobiele telefoons tot luxe smartphones. Sony heeft alles meegemaakt. In de begin periode van Sony, waren de mobiele telefoons erg simpel. Dat was ook geen ramp, aangezien er alleen maar gebeld werd met de toestellen. Langzamerhand kregen de gebruikers steeds meer verwachtingen van de toestellen en zodoende voegde Sony steeds een aantal snufjes toe. Zo werden de toestellen op een gegeven moment uitgebreid met een mp3 speler. Zo konden de gebruikers ook muziek gaan beluisteren op de toestellen. Er leuk en ook handig voor onderweg. Ook werd er op een gegeven moment een camera toegevoegd. Dit was meteen een hype. De gebruikers konden nu namelijk alles vastleggen via hun mobiele telefoon. Tegenwoordig zijn de toestellen nog uitgebreider. De nieuwste smartphone van Sony is de Sony Xperia Z2. Deze smartphone is afkomstig uit de populaire lijn Xperia. Het toestel is erg gewild. Dit is natuurlijk niet zo gek, aangezien het toestel onder andere over een 20,7 megapixels camera en een scherm van 5,2 inch beschikt.

Smartphones zijn tegenwoordig op een aantal verschillende manieren te verkrijgen. Zo kunnen de toestellen los worden gekocht, of de toestellen kunnen worden afgenomen in combinatie met een abonnement. Dit is ook bij de toestellen van Sony het geval. Over het algemeen worden de toestellen van Sony afgenomen in combinatie met een abonnement. Dit is voor de meeste gebruikers het voordeligst. Vaak krijgen de gebruikers hun Sony toestel dan namelijk gratis bij een abonnement. De gebruiker bepaald zelf hoe het abonnement wordt opgesteld. Wel is het natuurlijk erg belangrijk om van te voren goed inzicht te hebben in het belgedrag, om zo niet voor onverwachte kosten te komen staan. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als er elke maand buiten de bundel worden gebeld, of als er meer data wordt gebruikt als is afgesloten. Aan de hand van het gekozen abonnement, worden de maandelijkse kosten bepaald.

Besturingssysteem van Sony

Sony heeft er voor gekozen, om haar toestellen op een bestaand besturingssysteem te laten draaien. Hiervoor maakt Sony gebruik van het besturingssysteem van Google, genaamd Android. Sony heeft niet de kennis in huis om een eigen systeem te ontwikkelen en deze bij te houden. Zodoende is deze keus gemaakt. Android 4.4.2 KitKat is de laatste versie die is uitgebracht. Hier draait dan ook de Sony Xperia Z2 op.