In maart heeft Sony de Xperia Z4 Tablet gepresenteerd en iedereen was verbaasd dat er geen telefoonversie onthuld was. Onlangs heeft het bedrijf dan toch de Xperia™ Z4 onthuld in Japan, maar het toestel komt niet naar Nederland, althans niet met de naam Xperia Z4. In Nederland wordt de high-end smartphone van Sony omgedoopt als Xperia Z3+.

Het nieuwe toestel is slechts een matige update van zijn voorganger en daarom is het logisch dat de smartphone de meer toepasselijke naam Xperia Z3 Plus in Nederland heeft. Veel aan het toestel is niet verandert, zo blijft het schermformaat 5,2 inch en is het full-HD en ook de hoofdcamera blijft 20,7 megapixels behouden. Het binnenwerk krijgt daarentegen wel een upgrade, al verdient dat ook geen applaus. De belangrijkste specificaties van de Sony Xperia Z3+ hebben wij hieronder voor je opgesomd.

Belangrijkste specificaties van de Xperia Z3+

Het nieuwe ‘vlaggenschip’ van Sony behoudt het 5,2-inch display met een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het kloppende hart van de smartphone is een Snapdragon 810 octa-core processor geklokt op 2 GHz en het werkt in combinatie met 3 GB werkgeheugen. De hoofdcamera van het toestel heeft een 20,7-megapixelcamera en aan de voorkant is een 5-megapixelcamera geplaatst. Sony heeft 32 GB interne opslagruimte ingebouwd en het interne geheugen is nog steeds uit te breiden met een microSD-kaart tot wel 128 GB. Waar veel andere smartphones niet meer stof- en waterdicht zijn is de Sony Xperia Z3 Plus dit nog steeds wel. Vanaf de fabriek draait de Xperia Z3+ al direct op Android 5.0 Lollipop. Uitgebreide specificaties van het toestel vind je hier!

Aanschaffen met toestel abonnement

De Sony Xperia™ Z3+ is ondanks dat het een matige update betreft van zijn voorganger behoorlijk duur geprijsd. De smartphone heeft een verkoopadviesprijs van 699 euro. Voor hetzelfde bedrag kun je ook een iPhone 6 of Galaxy S6 kopen. Ben je helemaal verzot op de Xperia Z3+ dan heb je gelukkig ook de mogelijkheid om de smartphone aan te schaffen in combinatie met een toestel abonnement.

Bij een toestel abonnement kun jezelf bepalen hoe je het toestel gaat betalen. In de regel geldt; door in een keer meer te betalen krijg je korting op het maandelijkse abonnement voor je Xperia Z3+. Zodra je contract afloopt, wat in de meeste gevallen over 24 maand is, betaal je uiteraard geen maandkosten meer voor het toestel. Met een toestel abonnement kun je relatief goedkoop de Sony Xperia Z3+ kopen.

Sony Xperia Z3+ Los toestel goedkoop kopen

Sony heeft de verkoopadviesprijs voor een los toestel vastgesteld op 699 euro. Dit is wat ons betreft te zot voor woorden. De Xperia Z3+ is slechts een matige upgrade en naar onze mening vraagt Sony 100 euro te veel voor het nieuwe toestel. De vlaggenschepen lijken al heel veel op elkaar maar de Sony Xperia Z3 en Xperia Z3+ hebben nog één gemeenschappelijk ding: ze kosten meer dan dat ze waard zijn.

Voor zo’n minimale upgrade had Sony beter kunnen kiezen om de concurrentie de loef af te steken door de Xperia Z3+ heel goedkoop in de markt te zetten. Dit is wat ons betreft een gemiste kans van Sony. Want ondanks de minimale upgrade en de hoge prijstelling blijft de Xperia™ Z3+ een stijlvolle smartphone!