Sony Xperia Z2

Ook het bedrijf Sony is al jaren actief op de markt van mobiele telefonie. Sony is dan ook niet meer weg te denken uit deze markt, maar toch heeft ze haar sporen hier niet mee verdiend. Sony heeft haar bekendheid gekregen door actief te zijn in de elektronica markt. Onder andere het uitbrengen van televisies en toebehoren is iets wat Sony nog steeds in grote getalen doet. Net zoals vele andere aanbieders, is Sony zich ook gaan begeven in de markt van mobiele telefonie en dit doet zij erg succesvol. In de begintijd, deed Sony dit samen met Ericsson. Na een bepaalde tijd koos Sony er voor om het uitbrengen van mobiele telefoons alleen door te zetten. Dit was een erg goede keuze van Sony. Sony heeft even geleden haar nieuwste smartphone uitgebracht, namelijk de Sony Xperia Z2. Deze smartphone is de opvolger van de Sony Xperia Z1. De Sony Xperia Z2 is een zeer goede smartphone die het goed gaat doen in deze markt.

Modellen, uitvoeringen en prijs

Sony heeft geprobeerd om haar nieuwste toestel wat vernieuwingen mee te geven, ten opzichte van haar voorganger. Zo is het toestel iets groter, dan de voorganger. Dit komt doordat Sony er voor heeft gekozen om het scherm wat groter te maken. Vele gebruikers hebben aangegeven een groot scherm prettig te vinden en zodoende is Sony hier op ingesprongen. Het scherm van de Sony Xperia Z2 is 5,2 inch groot. Ook heeft Sony er voor gekozen om het werkgeheugen van het toestel iets te vergroten. Zo had de Sony Xperia Z2 nog een werkgeheugen van 2 GB, de Sony Xperia Z2 heeft een werkgeheugen van 3 GB. Natuurlijk beschikt het toestel ook over een opslaggeheugen. Het toestel wordt standaard afgeleverd met een opslaggeheugen van 16 GB. Wel heeft het toestel als voordeel, dat het opslaggeheugen uit te breiden is. Dit is mogelijk door middel van een microSd kaart. Deze kaarten zijn niet zo door en in principe overal te verkrijgen. De Sony Xperia Z2 is te verkrijgen in maar liefst drie verschillende kleuren, namelijk zwart, paars en wit. Voor al deze drie modellen ligt de aanschafprijs van dit toestel rond de € 650,-. Dor middel van deze prijs, wordt het toestel over het algemeen afgesloten in combinatie met een abonnement. Zo hoeft er over het algemeen geen bedrag voor het toestel te worden betaald. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grote van het abonnement dat wordt afgesloten.

Plus- en minpunten van de Sony Xperia Z2

Wat misschien wel het grootste pluspunt van dit nieuwe toestel is, is de camera aan de achterkant van het toestel. Deze camera heeft maar liefst 20,7 megapixels en hiermee loopt Sony uit op de concurrentie. Dit is een hele goede zet geweest van Sony, aangezien Sony weet hoe belangrijk de camera op een toestel is voor de gebruikers.

Aangezien de Sony Xperia Z2 zo’n goed toestel is, is het natuurlijk altijd lastig om een minpunt te benoemen. Als we dan toch een minpunt moten kiezen, dan had het toestel nog iets sneller kunnen zijn. De Sony Xperia Z2 heeft een 2,3 GHz quadcore processor en hiermee verrast Sony de gebruiker niet.

Specificaties Xperia Z2

De Sony Xperia Z2 is een top toestel en daar horen natuurlijk goede specificaties bij. Hier heeft Sony dan ook zeker haar best op gedaan. Deze smartphone heeft een 5,2 inch scherm met een goede resolutie. Het toestel draait op het besturingssysteem van Android, namelijk Android 4.4 KitKat. Het toestel is ook nog eens water- en stofbestendig, zodat het toestel overal gebruikt kan worden. Niet onbelangrijk natuurlijk. De batterijcapaciteit is vergoot waardoor het toestel ook nog eens een gehele dag mee kan gaan.