Om het half jaar een nieuw vlaggenschip presenteren heeft zo zijn kanttekeningen. Ten eerst kan je als smartphone fabrikant consumenten tegen het hoofd stoten als je achtereenvolgens nieuwe smartphones lanceert en ten tweede kan dit afbreuk doen aan de vernieuwing van de smartphone, die de consumenten enigszins verwachten bij een nieuw vlaggenschip! Sony kiest er toch voor om het risico te lopen dat consumenten ze te weinig vernieuwend vinden en dat ze consumenten wellicht tegen het hoofd aan stoten. De Sony Xperia Z3 is minimaal verandert en dat zal menig consument niet verbazen als de Xperia Z2 afgelopen februari pas aangekondigd werd tijdens het MWC 2014.

De Sony Xperia Z2 is net pak hem beet een 5 maand te verkrijgen maar tijdens de aankondiging van het toestel moet Sony al bezig zijn geweest met de Xperia Z3 want het toestel zal volgens de kenners tijdens de IFA 2014 in Berlijn gepresenteerd worden. Hiermee volgt Sony zijn traditie om ieder half jaar een nieuw vlaggenschip op de markt te brengen.

Elk vlaggenschip heeft tot dusver een aantal kleine upgrades gehad die noodzakelijk geacht werden door Sony voor de consumenten. De upgrades hebben vooral betrekking op het design, scherm, de software en de specificaties. Maar volgens de kenners is de Xperia Z3 nihil verandert en dat zal Sony nog wel eens duur komen te staan.

Compacte versie gelijktijdig gepresenteerd

Is het je opgevallen dat Sony nog geen opvolger van de Xperia Z1 Compact op de markt heeft gebracht? De beweegreden waarom Sony niet van de Xperia Z2 een compacte versie op de markt heeft gebracht is ons onduidelijk maar volgens de laatste geruchten zal Sony tijdens de IFA 2014 in Berlijn niet alleen een vlaggenschip presenteren, ook zou de fabrikant de Sony Xperia Z3 Compact aan het publiek voorstellen. Wat denk jij? Zou Sony naast het vlaggenschip ook de Xperia Z3 Compact presenteren?