The Wall Street Journal meld dat Sony heeft aangekondigd om in de toekomst minder smartphonemodellen op de markt te brengen. De elektronica gigant wil op deze manier de verlieslijdende divisie weer op het rechte spoor te krijgen. Het laatste kwartaal was de de smartphone divisie van Sony verliesgevend ondanks dat het in februari nog een nieuwe Xperia presenteerde.

Vooralsnog is het niet duidelijk of Sony juist minder goedkope smartphones wil gaan maken of dat ze ook gaan snijden in de populaire Xperia Z lijn. Sony bracht het afgelopen jaar binnen het half jaar een nieuwe smartphone uit in de Xperia Z lijn of het Japanse bedrijf hier ook iets aan gaat veranderen is nog niet duidelijk. Wel weet The Wall Street Journal te melden dat Sony in minder landen straks haar smartphones gaat uitbrengen.

De verkoopaantallen van Sony vallen enorm tegen, verkocht het in het eerste kwartaal nog ongeveer 9,6 miljoen exemplaren het tweede kwartaal daalde dit aantal naar 9,4 miljoen. Dit is tegen de trend in want andere smartphone fabrikanten melden juist een positieve verkoop. In het derde en vierde kwartaal hoopt Sony nog 33 miljoen smartphones te verkopen.